Veelgestelde vragen

U wilt graag een beamer en benodigdheden huren. Lees hier de meest gestelde vragen van andere gebruikers.

Welke kosten kan ik nog verwachten?

Wij rekenen geen borg! De prijzen op de website zijn inclusief btw.

Is een reservering voor dezelfde dag nog mogelijk?

Op onze hoofdlocatie in Ermelo kan je op elke werkdagen terecht tijdens kantooruren, dezelfde dag huren is dan mogelijk, bellen is wel ons advies.

Mijn gehuurde product was niet goed. Kan ik mijn geld terug krijgen?

Wat vervelend dat de gereserveerde apparatuur niet goed was. Als de apparatuur niet heeft gedaan wat het moest doen, wegens gebreken, kan je bij ons je geld terug vragen. Vul hiervoor dit formulier in, dan helpen wij je zo snel mogelijk.

Hoe werkt het met een reservering in het weekend?

Zondag is bij ons geen verhuurdag. Dat betekent dat je op zaterdag de apparatuur kan ophalen en op maandag terugbrengen voor de prijs van 1 dag.

Wat betekent 'vervolgdagen 50% korting'?

Als je meer dan 1 dag wilt huren kost elke volgende huurdag 50% van de huurprijs. 
Rekenvoorbeeld: je huurt een beamer voor 3 dagen: 1e dag € 40.-, 2e en 3e dag € 20.- is 40 + 20 + 20 = €80.-

Zijn de beamers geschikt voor buiten?

Je kan een beamer met scherm buiten opstellen, maar door het zonlicht zal het beeld een stuk onduidelijker worden. Bij voorkeur adviseren we om dit binnen te doen in een ruimte waar weinig zonlicht is of die kan worden verduisterd.

Wat kan ik doen als ik toch buiten wil kijken?

Ook aan het begin van de avond zal je nog last hebben van het licht buiten. Wat je dan het beste kunt doen is het volgende:

  • Plaats de beamer en het scherm onder een verduisterende partytent, carport oid.
  • Maak gebruik van een doorzicht scherm zodat de beamer achter het scherm staat.
  • De afstand tussen beamer en scherm is minimaal 6 meter. Dek deze ruimte zo veel mogelijk af met doek of zeil dat geen licht doorlaat. Zwart wordt heel warm, groen dekzeil is zeer geschikt, wit weerkaatst teveel licht waardoor het effect minder is;
  • Maak gebruik van een korte afstand beamer zodat deze dicht op het scherm staat.

Hoe donkerder, hoe beter het beeld!

Hoe krijg ik een tv-signaal op de beamer?

Dit hangt af van het bronsignaal, dit kan zijn:

  1. Kabelaansluiting met mediabox (hdmi)
  2. Digitale televisie (pc/laptop/tablet)
  3. Via internet bijv. nos.nl of itvonline.nl (pc/laptop/tablet)
  4. Satelliet / dvd-decoder (composiet, eventueel middels scart blokje of HDMI)

HDMI kunt u ook rechtstreeks aansluiten op de beamer. De basis beamer is hiervoor niet geschikt, deze heeft alleen een vga en composiet aansluiting.

PC/Laptop/Tablet tegenwoordig kan je ook via een pc, latop of tablet digitale televisie kijken. Om dit beeld op een beamer te krijgen moet u de pc/laptop via vga of hdmi aansluiten op de beamer. Een Apple tablet kan op de beamer worden aangesloten met onze Apple adapter set. HDMI kan niet met een basisbeamer. Ga na welke beelduitgang uw pc, laptop of tablet heeft.

Composiet kunt u rechtstreeks aansluiten op de beamer (Gele tulp stekker).

 

Hoe sluit ik het geluid aan?

Niet alle beamers hebben ingebouwde luidsprekers, dit is alleen bij de nieuwste beamers.

De geluidsterkte hiervan is geschikt voor binnen bij kleine groepen (tot 6 personen). Bij grotere groepen of buiten adviseren we het geluid te versterken via een geluidset of eigen versterker/installatie/stereo. 

 

Hoe moet ik het opstellen?

Je plaatst de beamer op ongeveer 4-6 meter van het scherm. Bij voorkeur recht voor het scherm. De onderkant van het scherm en de beamer zitten op dezelfde hoogte. Verder heb je stroom nodig en een laptop.

De luidsprekers (boxen) van de geluidsinstallatie plaatst je bij voorkeur naast het scherm. De versterker van de geluidsinstallatie kan je bij de beamer plaatsen. De kabels tussen de versterker en de luidsprekers (boxen) zijn afhankelijk van de set die je huurt. De basisgeluidset heeft kabels van 1,5 meter. Voor de professionele geluidset zijn ook verlengkabels beschikbaar.